Monet Café
Hlasuj tu
Cena verejnosti – Intebold Awards 2025
🎁 Hlasuj a vyhraj VIP vstupenku na Intebold Festival!
Tvoj hlas bude platný len pri zadaní platného emailu.
Viac hlasov z jedného zariadenia sa započíta ako jeden.
Hlasovanie otvorené do 10.10.2025
Projekty v kategórii
Intebold Awards 2025
Študentský projekt (Student projects)
Reprezentačné priestory SPP | Interiér SPP | Centrum pre duševné zdravie – ZEN OASIS | Návrh kancelárskych priestorov pre Colliers | EUBA – návrh interiéru respíria a dekanátu | Colliers | Kvetinárstvo Vioris | Staré a nové elementy v novom celku | Monet Café | FPM-EUBA | DepoRooms | „Sám doma …“ | Priestory respíria a dekanátu EUBA | Pojem čistoty v metaforickom vyjadrení interiérového riešenia | MsKS Dolný Kubín | Pilates štúdio | VOKUU – secondhand s pridanou hodnotou | Reprezentačné priestory pre SPP | Návrh kancelárskych priestorov v Klingerke | Coburgovská kúria | Hámorková piváreň | Školiace centrum VHV | ClearSpace | ROOT – trhovisko | Reiki | Kreatívne Offline Centrum | Policajná stanica z budúcnosti | UNISÈRE – Campus | Moderný domov pre starnúcich dospelých | Firemná identita | Terapia inak | Bašta Zvolen | Nekonvenčný interiér
- Bývanie (Living)
- Pracovisko (Workplaces)
- Hotely a reštaurácie (Hospitality)
- Inštitúcie, obchody a inštalácie (Public, shop or show)
- Študentský projekt (Student projects)
Autorský popis
Témou práce je výtvarné umenie ako súčasť interiéru.
Cieľom návrhu bolo vytvoriť interiér kaviarne s pražiarňou, kde sa prepája vizuálna estetika so zmyslovým vnímaním priestoru. Inšpiráciou sa stal impresionizmus.
Pražiareň s kaviarňou ako prostredie ponúka ideálny priestor pre prácu so zmyslami – vôňou kávy, pohybom, zvukmi a chuťami.
Impresionizmus bol známy maľbou v plenéri, s cieľom čo najvýstižnejšie zaznamenať náladu prírody v danom okamihu.
Návrh je preto zasadený do priestorov seredského kaštieľa, bývalého šintavského hradu, nachádzajúceho sa v mestskom parku. Historický charakter objektu dopĺňa povahu riešenej problematiky a prispieva k výrazu významového a vizuálneho vyznenia.
Návrh pracuje so svetlou farebnosťou, reflexnými a texturovanými materiálmi, ako aj s hrou tieňa a svetla, čím vytvára dojem pohybu a prchavej atmosféry, podobnej tej, ktorú zachytávajú impresionistické diela.
Juta odkazuje na tradičné balenie surovej kávy do jutových vriec, zatiaľ čo drevo, v kontraste ku kovovým prvkom, dodáva priestoru teplý vizuálny akcent.
Interiér je navrhnutý ako jeden veľký otvorený celok, ktorý je opticky rozdelený na prednú a zadnú časť.
Predná časť slúži ako kaviareň – s barom a zónou na sedenie, zadná časť je pracovná a obsahuje viacero funkčných zón: priestor na praženie kávy, miesto na workshopy a cupping, zónu profesionálneho spracovania a prípravy výsledného produktu.
Súčasťou návrhu je aj exteriérová terasa.
Author Description
The topic of the project is fine art as an integral part of interior design. The aim of the project was to design the interior of a coffee shop with an in-house roastery, where visual aesthetics are interwoven with the sensory experience of the space. The concept is inspired by Impressionism. A roastery café provides an ideal environment for engaging the senses — the aroma of coffee, movement, sounds, and flavors.
Impressionism is known for plein air painting, aiming to capture the mood of nature in a given moment as vividly as possible. Reflecting this idea, the proposed design is set within the manor house in Sereď, a former Šintava Castle, located in a city park. The historical character of the building enriches the thematic concept and strengthens both its symbolic and visual identity.
The design utilizes a light color scheme, reflective and textured materials, and a play of light and shadow, creating a sense of movement and a fleeting atmosphere, reminiscent of Impressionist artworks. Jute refers to the traditional packaging of raw coffee beans in burlap sacks, while wood, contrasting with metal elements, adds a warm, tactile tone to the space.
The interior is conceived as one large, open layout, visually divided into a front and rear section. The front houses the café area, with a bar and seating for guests. The rear serves as a functional workspace, including zones for coffee roasting, workshops and cupping, as well as a professional roasting and processing area for creating the final product.
An outdoor terrace is also part of the design.