OYSHI
Hlasuj tu
Cena verejnosti – Intebold Awards 2025
🎁 Hlasuj a vyhraj VIP vstupenku na Intebold Festival!
Tvoj hlas bude platný len pri zadaní platného emailu.
Viac hlasov z jedného zariadenia sa započíta ako jeden.
Hlasovanie otvorené do 10.10.2025
Projekty v kategórii
Intebold Awards 2020
Hotely a reštaurácie (Hospitality)
OYSHI | Hotel Aréna | CLOCK coffee bar | culture bistro | Penzión VILLA KARLA | JUMP STREED | SOHO AU | Moja šálka kávy | Sýpka u Patriotov | LIKERKA | MOMENT | Útulná vináreň BOBULE v centre mesta | Kalix Boutique hotel ****
- Bývanie (Living)
- Pracovisko (Workplaces)
- Hotely a reštaurácie (Hospitality)
- Inštitúcie, obchody a inštalácie (Public, shop or show)
- Inštitúcie, obchody a inštalácie (Public, shop or show)
- Študentský projekt (Student projects)
Autorský popis
Oyshi reštaurácia vznikla po návrate majiteliek z krajiny vychádzajúceho slnka, kedy sa rozhodli priniesť kúsok Japonska aj do Trenčína. Kuchyňa si zakladá na spracovávaní čerstvých surovín od kvalitných lokálnych dodávateľov. Oyshi ponúka klasické i moderné sushi a sezónne fusion jedlá.
Nadšenie majiteliek prevádzky z plánovania nových priestorov, ich rozhľadenosť a dobrý názor na kvalitnú architektúru, interiér či dizajn v nás od začiatku podporoval tvorivosť pri navrhovaní budúceho sushi baru. Nápad ako by mal pôsobiť priestor a ako by sa v ňom mali cítiť návštevníci prišiel takmer okamžite. Chceli sme okrem chuťového zážitku, ktorý sprostredkovávajú kuchári priniesť zážitok aj vizuálny, no najmä pocitový. Japonská kultúra, spôsob uvažovania či architektúra. Inšpirovať sa tu dá v mnohých oblastiach, ale spoločným menovateľom tejto svojráznej krajiny je jednoduchosť.
Taký bol aj prístup k tvorbe interiéru. Ten spočíval v čo najväčšom eliminovaní použitých výrazových prostriedkov. Jednoduchosť a kontrast. Interiér reštaurácie si tento princíp osvojuje. Priestory nachádzajúce sa v dispozícii okolo odbytovej časti, teda vstup, kuchyňa a toalety sú v tmavej farbe. Samotná reštaurácia je pojednaná v bledom odtieni. Interiér odbytového priestoru je v kontraste s ostatnými, podružnými priestormi, a vytvára tak podklad - plátno pre pestrý kulinársky zážitok.
Steny, strop a podlaha sú tvorené v každej jednej miestnosti rovnakou farebnou tonalitou. Jednotlivé miestnosti sú navzájom v kontraste. Vstup tvorí na podlahe čierna keramická dlažba. Steny sú vyomietané hrubozrnnou omietkou, strop je hladký. Lichobežníkový pôdorys vstupu a jeho proporcia pripomínajúca jaskyňu, svojou zaoblenou stenou navádza priamo do odbytového priestoru. Ten sa celý otvára do jednej veľkej prevádzky, ktorej dominuje bar. Je celý v bledej, jemnobéžovej farebnosti so šúchanou interiérovou omietkou. Obvodové steny s oknami a dverami na terasu sú prekryté vrstvou závesov. Ďalšími prvkami, ktoré dodávajú priestoru mäkkosť sú zaoblenia rohov a klenbové oblúky medzi jednotlivými miestnosťami. Ústredným prvkom odbytovej časti je veľký otvorený plechový bar, za ktorým sa pripravujú sushi rolky. Skrz neho je vidno rušný pohyb kuchárov v tmavej kuchyni s teplou prípravou jedál. Tretiu farbu v interiéri dopĺňa drevený mobiliár tvorený lavicami, stoličkami a stolmi z jelšového dreva. Práca s výtvarným umením sa objavuje na textilných paravánoch s kovovou konštrukciou v podobe sieťotlačí s motívmi rýb.
Autori projektu: Ing. arch. Mgr. art. Juraj Hubinský, Ing. arch. Peter Kuklica, Ing. arch. Martin Smerek