Truffle pig, restaurant and winebar
Hlasuj tu
Cena verejnosti – Intebold Awards 2025
🎁 Hlasuj a vyhraj VIP vstupenku na Intebold Festival!
Tvoj hlas bude platný len pri zadaní platného emailu.
Viac hlasov z jedného zariadenia sa započíta ako jeden.
Hlasovanie otvorené do 10.10.2025
Projekty v kategórii
Intebold Awards 2025
Hotely a reštaurácie (Hospitality)
Spitz restaurant & bar | Luculus gelato gallery | Nemocničná jedáleň | La Crema Kids | La Crema | Óda pekáreň | BUNY PEKÁREŇ | Mundial | KAUKA | Truffle pig, restaurant and winebar | Arabeska | Interiér Dock7
- Bývanie (Living)
- Pracovisko (Workplaces)
- Hotely a reštaurácie (Hospitality)
- Inštitúcie, obchody a inštalácie (Public, shop or show)
- Študentský projekt (Student projects)
Autorský popis
Projekt Truffle pig vznikal v mojej hlave asi 2 roky. Som nadšenec pre kvalitnú gastronómiu a kolektor vína.
Spoluautor je sochár a reštaurátor. Naše cesty sa opäť spojili po 25 rokoch a vytvorili sme projekt, ktorý vzbudil zaslúženú pozornosť.
Na začiatku to bol projekt vínobaru, navrhnutý architektami na základe mojich požiadaviek. Neskôr sa naše cesty rozišli. Po objavení historickej hodnoty domu som sa rozhodol pokračovať s iným architektom. Tým bol samotný dom.
Bez dlhodobého plánu spolu so spoluautorom, ktorý postupne dom reštauroval, sme postupne odhaľovali ďalšiu históriu domu.
Organický postup, kedy sme nevedeli, čo bude o mesiac či dva, sme menili koncepciu až po finále.
Prepojili sme historicky charakter domu s moderným, nadčasovým konceptom gastronómie. Každý prvok priestoru bol navrhnutý tak, aby slúžil nielen estetike, ale aj funkčnosti, komfortu a ekologickej udržateľnosti.
Dispozícia rešpektuje plynulý pohyb hostí aj personálu, kuchyňa je otvorená, má priame napojenie na servisnú zónu a bar. Ostatné dve časti slúžia hosťom.
Prvá ako malý medzipriestor s jednoduchým riešením sedenia, druhá ako dominanta, v ktorej sa spája historicky charakter s industriálnym charakterom pôvodných okien a nových dverí.
Industrial pokračuje aj do interiéru v podobe svietidiel ci kabeláže. Všetko je doplnené kombináciou dobového a moderného nábytku tak, aby sa hosť cítil príjemne a relaxoval.
Ďalší priestor v pivnici sme premenili na archív vína a umiestnili tam bázu pre zamestnancov, či prípravovňu jedál.
Spojili sme prvky tradície a súčasného dizajnu. Pôvodné murivo a drevo sme nechali priznané, čím vytvárajú prirodzenú textúru a autenticitu. Je to ako v prípade výroby vína - čo najmenej zásahov, tým je víno autentickejšie.
Tento nízkointervenčný princíp reflektuje filozofiu reštaurácie ako miesta s dôrazom na kvalitu a zážitok.
Dôležitou súčasťou konceptu je ekologický prístup: použili sme lokálne prírodné materiály (drevo), väčšina materiálu je recyklovateľná (drevo, kameň, sklo, textílie). Zrekonštruovali sme pôvodné prvky budovy a maximalizovali prirodzené osvetlenie.
Cieľom bolo vytvoriť nadčasový interiér, ktorý nebude podliehať trendom a nebude potrebné ho často obmieňať.
Author Description
The Truffle pig project was born in my head for about 2 years. I am an enthusiast for quality gastronomy and a wine collector.
The co-author is a sculptor and a restaurateur. Our paths crossed again after 25 years and we created a project that attracted well-deserved attention.
At the beginning, it was a wine bar project, designed by architects based on my requirements. Later, our paths diverged. After discovering the historical value of the house, I decided to continue with another architect. That was the house itself.
Without a long-term plan, together with the co-author, who gradually restored the house, we gradually revealed the further history of the house.
An organic process, when we did not know what would happen in a month or two, we changed the concept until the final.
We connected the historical character of the house with a modern, timeless concept of gastronomy. Every element of the space was designed to serve not only aesthetics, but also functionality, comfort and ecological sustainability.
The layout respects the smooth movement of guests and staff, the kitchen is open, has a direct connection to the service area and bar. The other two parts serve guests.
The first as a small intermediate space with a simple seating solution, the second as a dominant, in which the historical character is combined with the industrial character of the original windows and new doors.
Industrial continues into the interior in the form of lighting and cabling. Everything is complemented by a combination of period and modern furniture so that the guest feels comfortable and relaxed.
We transformed another space in the cellar into a wine archive and placed a base for employees or a food preparation room there.
We combined elements of tradition and contemporary design. We left the original masonry and wood exposed, creating a natural texture and authenticity. It is like in the case of wine production - the less intervention, the more authentic the wine.
This low-intervention principle reflects the philosophy of the restaurant as a place with an emphasis on quality and experience.
An important part of the concept is the ecological approach: we used local natural materials (wood), most of the material is recyclable (wood, stone, glass, textiles). We reconstructed the original elements of the building and maximized natural lighting.
The goal was to create a timeless interior that would not be subject to trends and would not need to be changed often.