Cukráreň FLORIL
Autori interiéru
Autor Projektu
Rastislav Zlámal | archipigeonFotograf
Matej HakárSpoluautor Projektu
Radovan SzabóBratislava
Ukončenie: 2023 | Plocha: 110m²
Autorský popis
Cukráreň FLORIL sa nachádza v nárožnej pozícii parteru jednej z budov Omnia business center. Hlavnú časť prevádzky tvorí otvorený priestor, ktorý je vhodný najmä pre rýchle jednania pri káve, nákup take away a vyzdvihovanie vopred objednaných zákuskov. Zadná časť je tichšia a vytvára zónu pre dlhodobejšiu návštevu a posedenie aj pre rodičov s deťmi. Obe zóny sú vzájomne oddelené čisto funkčným portálom z translucentného opláštenia, ktorý poskytuje možnosť obmeny atmosféry vďaka farebnému podsvieteniu. Interiér je poňatý v duchu geometrických a skulpturálnych riešení, ktoré sa objavujú jednak v plochách, ale aj v materiálovom prevedení či už samotného obalu vnútornej stavby až po solitérne prvky. V centrálnej časti sa objavujú isté palácové efekty, ktoré pozdvihujú riešenie hygienického jadra a poskytujú užívateľovi zážitok aj v tejto sekundárnej zóne prevádzky. Celý návrh bol zrealizovaný vzhľadom na funkčné potreby cukrárne, ale svoju originalitu našiel aj v architektonicko-výtvarnom stvárnení.
Projekty v kategórii
Intebold Awards 2023
Hotely a reštaurácie (Hospitality)
Rozprávková kaviareň – Little Amelie | KAVINO | Nemocničná jedáleň | Solo Pizza | Giselle – cukraren, kaviaren, vyroba zakuskov | M I M Ó Z A | Tatralandia Reštaurácia | Kantína Slovenskej sporiteľne | Nido Bistro | La Crema | Kavárna Emil v Galerii města Bratislavy | Cukráreň FLORIL | Bistric Restaurant | MÄD | TakeOff Restaurant & Coffee