Skip to main content

Giselle – cukraren, kaviaren, vyroba zakuskov

Autori interiéru

Autor Projektu
Marek Bohunicky | BYRO s.r.o.
Grafický dizajn
Eva Kimlickova | Tender November
Vizualizácie
Marek Bohunicky
Fotograf
Gabor Kanovits

Bratislava

Ukončenie: 2023 | Plocha: 200m²

Realizácia interiéru

Osvetlenie
Richard Babol | Noxlight
Audio-video
Gabriel Borodacs | KultureBeat s.r.o.
Podlahy
Stevo Palo | Štefan Palo
Stavebné práce
Robert Kuris | Róbert Kuris
Nábytok
Jana Mullerova | Jaz - gastrozariadenie
Ivan Trubacek | Objekta - nabytok na mieru

Autorský popis

- Na zákazníka orientovaný interiér.
- Absencia vizuálne „hluchých“ miest.
- Transparentná dispozícia - cukrár - kuchár je súčasťou zážitku, je to prvá vec, ktorú zákazník môže vidieť pri vstupe a v druhom pláne za zábarím je stále súčasťou interiéru. Komunikujeme tým transparentnosť procesov, hygienu a remeselnosť.
- S riešením interiéru sme sa sústredili na na veci, ktoré „predávajú“, čo znamená prichádzaju do kontaktu so zákazníkom - tie ktorých sa dotýka (stolové dosky, čalúnenie) - tam sme použili kvalitné, ťažšie a trvanlivejšie materály.
- Potom sme ďalej citlivo pracovali s vecami, ktoré zákazník môže vidieť - všetky možné pohľady, priehľady, aby tam vznikali jasne pomenovateľné objekty - v podstate solitéry - čo je znakom pre zrozumiteľnosť interiéru: stena s policou, stena s neónom, stena so zrkadlovým logom, bar- kuchyňa, sedacia vlnovka. Pri príliš veľkých celkoch, ako je zadná železobetónová obvodová stena, sme potom pristúpili k rytmizácii v malom počte intervalov a akcentu prirodzených elementov ako je stred rytmu steny, aby sa do priestoru vniesla opäť hierarchia - pre uchopenie zmyslami zákazníka. Čiže on bude vedieť, že sedí pri stolíku za druhým pilastrom od loga.
- Vizuálne napätie, ktoré prirodzene vzniká na všetkých rohoch a hranách sme na mnohých miestach modulovali ukončením rohu štvrťkruhom - a preto napriek prísnej ortogonálnej geometrii dispozície, priestor nepôsobí tvrdo.
- Dôraz na chromatickú kvalitu osvetlenia, a tiež aby zákazník nebol niekde oslepovaný bodovými zdrojmi.
- Sedenie pre zákazníkov je rôznorodé a zónované, uzkostlivo sme sa vyhýbali takzvanému „jedálňovému efektu“, ktorý vzniká pri prĺišnom opakovaní rovnakej situácie stolovania nezakotvenej o žiadne pevné a bezpečné línie.
- Prepojenie exteriér interiér aj v kolorkóde nábytku
- Presvedčili sme sa s majiteľkou, že nedokonalé technické elementy, ako sú obnažené inštalácie elektro a VZT pod stropom, keď zákazník sedí a dotýka sa kvalitného a príjemne osvetléného, neprekážajú príjemnému pocitu v prevádzke.

Fotografie interiéru | Gabor Kanovits


Award Badge 2024
Giselle – cukraren, kaviaren, vyroba zakuskov
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.

Táto webová stránka používa cookies, aby sme vám mohli poskytnúť čo najlepší používateľský zážitok. Informácie o súboroch cookie sa ukladajú vo vašom prehliadači a vykonávajú funkcie, ako je rozpoznanie vás, keď sa vrátite na našu webovú stránku, a pomáhajú nášmu tímu pochopiť, ktoré časti webovej stránky sú pre vás najzaujímavejšie a najužitočnejšie.