Skip to main content
  • Autori interiéru

    Autor Projektu
    Jakub Budaj | Jakub Budaj
    Spoluautor Projektu
    Tomáš Novák
    Fotograf
    Matej Hakár
  • Bratislava

    Ukončenie: 2023 | Plocha: 63m²

    Realizácia interiéru

    Stavebné práce
    Štefan Bodnár | Bodostav, s.r.o.
  • Autorský popis

    Adaptácia pôvodného dvojizbáku pre potreby súčasného bývania. Byt nachádzajúci
    sa na hranici Starého a Nového Mesta v bytovom dome z 50. rokov minulého storočia prešiel
    výraznou dispozičnou zmenou. Nevýhodou komplikovanej dispozície bola najmä slabá
    presvetlenosť priestoru na prvom nadzemnom podlaží. Kombinácia stenového a stĺpového
    skeletového systému umožnila kompletné otvorenie pôdorysu a vznik troch obytných
    miestností.
    Z nutnosti zachovania konštrukcie stúpacích potrubí sa stal ústredný motív interiéru, fragment,
    reflektujúci pôvodnú kostru. Nová schéma priestorov necháva jednotlivé steny nedotknuté,
    vnáša tak do izieb svetlo, vytvára priehľady a odhaľuje vrstvy. Transparentný plán ako protipól
    niekdajšieho riešenia.

  • Author Description

    Adaptation of the original two-room apartment for the needs of contemporary living. Apartment located
    passed on the border of the Old and New Towns in an apartment building from the 1950s
    significant dispositional change. The disadvantage of the complicated layout was that it was particularly weak
    the lightness of the space on the first above-ground floor. Combination of wall and column
    skeleton system enabled the complete opening of the floor plan and the creation of three residential
    rooms.
    The need to preserve the construction of risers became the central motif of the interior, a fragment,
    reflecting the original skeleton. The new space scheme leaves individual walls untouched,
    it thus brings light into rooms, creates transparency and reveals layers. A transparent plan as a counterpoint
    former solution.

Fotografie interiéru | Matej Hakár

Byt B