Skip to main content
  • Autori interiéru

    Autor Projektu
    Kortan Idrizoglu | KUNST.
    Fotograf
    Nikita Zavgorodnii
  • Bratislava – Nové Mesto

    Ukončenie: 2024 | Plocha: 22m²

    Realizácia interiéru

    Stavebné práce
    Josef Bartakovič | Mayer, s.r.o.
    Steny
    Ivan Figuli | INEXART
  • Autorský popis

    Kreatívne a inovatívne riešenia
    V okolí tejto štruktúry sa nachádza ďalších päť budov s rovnakým monoblokovým architektonickým návrhom a rovnakými rozmermi. Kvôli obmedzenému vnútornému priestoru sme sa rozhodli uplatniť hlavné zmeny v exteriéri, aby sme vytvorili štruktúru, ktorá sa výrazne odlišuje od monotónie ostatných piatich budov. S využitím betónového vonkajšieho obloženia vyrobeného na objednávku sme pridali hodnotu štruktúre z inovačného hľadiska.

    Funkčnosť priestoru
    Predná časť podniku je vybavená posuvnými sklami, ktoré sú počas pracovných hodín úplne otvorené. Týmto spôsobom sa personál vyhne pocitu klaustrofóbie, zatiaľ čo zákazníci môžu voľne vstúpiť do vnútra. Podlaha je z liateho betónu, čo z hľadiska hygieny predstavuje omnoho efektívnejšie riešenie.

    Vplyv na životné prostredie – udržateľnosť
    Miesto, kde sa nachádza tento objekt, je malé námestie, preto sme sa rozhodli vylepšiť vzhľad vonkajšej časti. Zvláštnu pozornosť sme venovali výbere terasových nábytkov, ktoré sme vybrali z prírodných farieb. Aby sme nebránili prístupu ľudí z parku na severnej strane budovy, terasový nábytok sme umiestnili čo najbližšie k fasáde.

    Zadanie od investora
    Investorovým jediným cieľom bolo vytvoriť dizajnovo odlišnú štruktúru zvyšných piatich rovnakých budov. Týmto spôsobom chcel zvýšiť počet potenciálnych zákazníkov a poskytnúť im pocit, že sa nachádzajú v jedinečnom prostredí.

    Špesifické požiadavky od investora, špecifiká a limity interiéru
    Investorove špesifické požiadavky zahŕňali použitie rôznych materiálov a farieb odrážajúcich korporátnu identitu. Realizácia tohto projektu bola uskutočnená s dodržaním finančných obmedzení.

    Použité materiály, jedinečné prvky a technológie
    Medzi použité materiály v tomto priestore patrí liata podlaha, špeciálne vyrobený betón pre vonkajšiu fasádu, laminám, MDF dosky, zrkadlá a niklový kov. Každý produkt v interiéri bol navrhnutý a vyrobený na mieru. Keďže predaj zmrzliny prebieha nielen sériovo, ale aj v balení, na okne priestoru sú umiestnené dva stojany na vystavovanie balených výrobkov. Kornútky a papierové misky neprekážajú pohľadu do vitríny s mrazom, pretože visia na kovovom stojane zavesenom zo stropu. Voľba niklového kovu je z dôvodu jeho ľahkosti.

Fotografie interiéru | Nikita Zavgorodnii

Luculus