Skip to main content

Solo Pizza

  • Autori interiéru

    Autor Projektu
    Kortan Idrizoglu | KUNST.
    Fotograf
    Nikita Zavgorodnii
    Mário Lajmon | Onetvo media
  • Bratislava

    Ukončenie: 2023 | Plocha: 63m²

    Realizácia interiéru

    Podlahy
    Vilimek s.r.o.
  • Autorský popis

    Kreatívne a inovatívne riešenia
    Solo Pizza sa nachádza v centre Bratislavy a je starostlivo navrhnutá pizzeria, ktorej cieľom je zachovať historickú atmosféru mesta. Pri dizajne interiéru bola priorita venovaná zachovaniu existujúcej architektúry, vďaka čomu získala miestnosť modernú a priestrannú atmosféru bez toho, aby bola narušená celková silueta ulice.

    Funkčnosť priestoru
    Interiér pizzerie Solo Pizza je zameraný na pohodlný pohyb zákazníkov a na to, aby čo najlepšie využili čas strávený v priestore. Vstupná časť bola ponechaná vo flexibilnej štruktúre, dlhý a L-tvarový pult na pizzu, ktorý slúži na vystavovanie pizze, bol vytvorený tak, aby pritiahol pozornosť. Tento pult sa stáva stredobodom pozornosti pre zákazníkov a vďaka svojmu širokému sortimentu pizze je zároveň lákavým a chutným prvkom.

    Vplyv na životné prostredie – udržateľnosť
    Platobná časť je umiestnená v strede priestoru, čo umožňuje zákazníkom vidieť všetky produkty, keď prechádzajú okolo výkladu. Otvorená plocha na výrobu pizze vedľa platobnej časti poskytuje vizuálny zážitok pre zákazníkov v priestore aj pre chodcov vonku. Táto otvorená plocha umožňuje zákazníkom sledovať, ako sa pizze pripravujú, čím priláka záujem o priestor. Stoly sú umiestnené pod každým veľkým oknom tak, aby zákazníci mohli pohodlne sedieť. Stoly sú navrhnuté oválnymi hranami, čo priestoru dodáva prirodzený vzhľad.

    Zadanie od investora
    Solo Pizza bola navrhnutá a uskutočnená v rámci rozpočtu, ktorý stanovil investátor. Podľa požiadaviek investora boli vykonané špeciálne úpravy, aby sa zabezpečilo, že zákazníci nezostanú v priestore dlhšie ako je potrebné.

    Špesifické požiadavky od investora, špecifiká a limity interiéru
    Priestor sa nachádza v oblasti, kde je veľké množstvo nočných klubov, a preto sa použili barové stoličky na podporu rýchleho pohybu zákazníkov. Tento usporiadanie podnecuje zákazníkov, aby rýchlo skonzumovali svoje pizze a opustili priestor.

    Použité materiály, jedinečné prvky a technológie
    V interiéri sa použili hlavné materiály betón a drevo. K týmto prírodným materiálom sa pridala zelená farba, aby sa priestoru dodala svieža a lákavá atmosféra. Stoly sú navrhnuté s oválnymi hranami, ich nohy majú tvar kužeľa a sú duté, čo pritahuje pozornosť. Do týchto prázdnych kužeľov boli umiestnené malé kvety, čím sa priestoru dodal moderný a prírodný vzhľad. Barové stoličky sú orientované smerom k oknám, čo zákazníkom umožňuje zažiť atmosféru centra Bratislavy. Mottom priestoru je slogan, ktorý je umiestnený na stropu v priestore okolo platobnej časti a smeruje zákazníkov smerom k tejto časti, vytvárajúc tak jedinečný prvok v priestore.

Fotografie interiéru | Nikita Zavgorodnii | Mário Lajmon

Solo Pizza